Archief
CDA Midden-Delfland

CDA Midden-Delfland

'Alleen vrouwelijke wethouders had mooi geweest'

Annemiek de Goede was dinsdagavond zichtbaar teleurgesteld bij haar afscheid als wethouder in Midden-Delfland. Heel graag had ze willen doorgaan. In dat geval had in Midden-Delfland de vrij unieke situatie kunnen ontstaan van een college van drie vrouwelijke wethouders. "Maar die afweging is door anderen gemaakt", aldus De Goede.

De nieuwe coalitie van CDA, OGP en VVD heeft naast Sonja Smit (OGP) en Wendy Renzen (VVD) Hans Horlings (CDA) naar voren geschoven. Met De Goede in plaats van Horlings waren alle wethouders vrouw geweest, in Nederland is dat in slechts één andere gemeente het geval. "Het zou een moderne partij wel gesierd hebben, maar ik laat aan u wat u daarvan vindt", zei De Goede in haar toespraak.

Volgens CDA-fractieleider Rob Zwaard heeft het naar voren schuiven van Horlings niets te maken met het feit dat de partij geen drie vrouwelijke wethouders wilde. "Dat zou onzin zijn." De partij wachtte de verdeling van de portefeuilles af en daarin bleek voor het CDA onder meer Financiën te zitten. "We zijn de onderhandelingen ingegaan met twee kandidaat-wethouders en hebben gekozen voor Horlings, die het best bij deze portefeuille past", verklaart Zwaard.