Archief
Impressie

Impressie

"Gelijkvloerse kruising in Hoek van Holland zou waardeloos zijn"

Komt er wel of geen ongelijkvloerse kruising aan de Strandweg in Hoek van Holland. Donderdagavond weten we het, want dan hakt de Rotterdamse gemeenteraad de knoop door. Zoals het er nu naar uit ziet, blijft de kruising gelijkvloers als de toekomstige metrolijn naar het strand wordt doorgetrokken. De collegepartijen CDA, Leefbaar Rotterdam en D66 zijn tegen de komst van een 'duurdere' ongelijkvloerse kruising.

Volgens gebiedscommissielid Ineke Vos (PvdA) zou dat 'waardeloos' zijn: "De gelijkvloerse kruising betekent gewoon extra onveiligheid en onzekerheid voor de bewoners en de toeristen om naar het dorp en naar het strand te gaan." Omwonenden van onder meer de Strandweg hebben herhaaldelijk de zaak aan de orde gesteld, vooralsnog zonder resultaat.

De ongelijkvloerse kruising zou ruim 19 miljoen euro kosten. In een project van meer dan 300 miljoen had dat geen probleem mogen zijn, vindt Vos. "Er gaan soms gelijksoortige bedragen beschamend gemakkelijk door de raad. Waarom nu dan niet? Je mag niet marchanderen met veiligheid!"

Als tijdelijke maatregel wil verkeerswethouder Langenberg van Rotterdam de strandbezoekers over de Maasdijk en de Schelpweg sturen. De Rotterdamse gemeenteraad komt zoals gezegd donderdagavond bijeen. Een aantal leden van de Hoekse gebiedscommissie zal de vergadering vanaf de publieke tribune bijwonen.