Archief

'Griffiemedewerker haalde 'kwajongensstreek' uit met vals e-mailadres'

Een medewerker van de griffie van de gemeente Westland heeft volgens B en W een ontoelaatbare 'kwajongensstreek' uitgehaald met een vals e-mailadres van Jacques Tichelaar, de onlangs afgetreden Commissaris van de Koning van Drenthe. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Westland Verstandig.

De partij van Peter Duijsens vroeg zich af, wat er zich nu precies heeft afgespeeld rondom de 'grap' van de betreffende medewerker. Volgens B en W verzon de medewerker een e-mailadres dat toevallig overeenkomt met het echte e-mailadres van Tichelaar. Normaal gesproken wordt aangifte gedaan van een dergelijke daad (valse identiteit), maar burgemeester Van der Tak heeft de medewerker een excuusbrief laten schrijven en daarmee was de kous af.

Het incident speelde zich af in de periode voor de schorsing van de inmiddels ontslagen raadsgriffier Nico Broekema. Een verband met dat ontslag of het aftreden van Tichelaar wijst het college resoluut van de hand. Overigens werd er in de vragen van Westland Verstandig gesproken over twee griffiemedewerkers die bij de grap betrokken zouden zijn en heeft het college het slechts over één medewerker.

Categorieen:
Westland Politiek