Archief

"Haltebankjes worden zo snel mogelijk vervangen"

De ijzeren haltebankjes met gaatjes worden zo snel mogelijk vervangen. Dat belooft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, meldt mediapartner Omroep West. Kinderen steken soms vingers in de gaatjes, met alle gevolgen van dien.

Vier kinderen in Den Haag en Delft moesten de afgelopen maanden door hulpdiensten worden bevrijd. De bankjes staan ook in de gemeenten Westland en Midden-Delfland. Voor een deel van de Haagse politiek gaat de vervanging niet snel genoeg.

CDA-raadslid Michel Rogiers: "Natuurlijk moet je met een goed plan komen, want het is een behoorlijke operatie. Maar vergeet niet dat het eerste geval alweer een jaar geleden is gebeurd".

Vanwege de incidenten met kinderen heeft de Metropoolregio twee weken geleden besloten alle 1100 bankjes opnieuw te vervangen. Pas geleden is de operatie afgerond waarbij alle bus- en tramhokjes in de regio werden vernieuwd. Die hele operatie kostte in totaal 100 miljoen euro; de herinrichting van de 1100 abri's kostte 10 miljoen. Hoeveel de vervanging nu kost is niet bekend.