Archief
Signbiblio 1

Signbiblio 1

'Verenigingen moeten gratis hun afval kunnen aanbieden'

De raadsfractie van CDA Westland wil - voor zover dit niet het geval is - dat alle (sport)verenigingen hun afval gratis bij een gemeentewerf kunnen brengen. Dit bepleit het CDA in schriftelijke vragen aan het college van B en W. Aanleiding is een recente ervaring van voetbalclub FC 's-Gravenzande.

Voorheen werd door vrijwilligers van FC 's-Gravenzande het afval - gescheiden en wel - afgevoerd naar de gemeentewerf in 's-Gravenzande. Na de sluiting van deze werf werd onlangs het gescheiden afval voor de eerste maal aangeboden bij de gemeentewerf in Naaldwijk.

Daar werd de vrijwilligers te kennen gegeven, dat een voetbalvereniging een Kamer van Koophandel-nummer heeft en dus een bedrijf is. Op grond daarvan kan afval niet gratis worden afgegeven bij de gemeente Westland, maar moet dit moet bij een daarvoor ingericht bedrijf gebeuren, zo was het verhaal.

De CDA-fractie denkt dat hier sprake is van een misverstand en heeft daarom enkele vragen bij het college van B en W ingediend. Klopt het, dat er een misverstand in het spel is?, zo willen de christendemocraten als eerste weten.

Kunnen (sport)verenigingen binnen onze gemeente hun afval gratis aanbieden op de gemeentewerven in Monster en Naaldwijk? Zo nee, kan het college dan bewerkstelligen dat dit voor alle (sport)verenigingen mogelijk wordt, is het verzoek van het CDA.