Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

'Wat is er echt gedaan aan alcoholvoorlichting onder de jeugd?'

De publiciteit die ontstaan is over vijftien laveloze jeugdigen tijdens de jongste feestweek in Naaldwijk heeft dinsdagochtend direct tot vragen vanuit de Westlandse politiek geleid. Ze zijn ingediend door de fractie van Progressief Westland, die met name in het afgelopen jaar herhaaldelijk heeft gehamerd op het probleem van zeer jeugdige alcoholgebruikers.

Progressief Westland wil van het college weten, wat de in een artikel in het Algemeen Dagblad genoemde voorlichting aan de jeugd inhield en hoeveel jongeren zijn hiermee bereikt. "Een van de organisatoren zegt dat de horeca er alles aan doet om overlast van laveloze jongeren tegen te gaan. Ook de woordvoerder van de politie zegt dat er goede afspraken met de organisatie waren gemaakt", aldus Progressief Westland. "Welke afspraken zijn hierover met de organisatie gemaakt en in welke acties heeft dit geresulteerd?", wil de fractie weten.



Volgens de politie stemmen steeds meer ouders in met een zogeheten HALT-traject voor hun kind. "Kunt u aangeven welke stijging in HALT-verwijzingen er is?", is de volgende vraag. Tot slot wijst Progressief Westland er op dat zowel dr. Nico van der Lely als een woordvoerder van de politie de verantwoordelijkheid van de ouders benadrukken. "Welke acties zijn er ondernomen naar de ouders van deze 15 jongeren?", is de slotvraag.