Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Watervergunning A4 in strijd met tracébesluit'

Stichting Batavier gaat woensdag bij de Raad van State in beroep tegen de watervergunning die het hoogheemraadschap van Delfland heeft afgegeven voor de verlengde rijksweg A4 Delft-Schiedam. Volgens de stichting, die de ontwikkelingen rond de nieuwe weg kritisch volgt, is de vergunning in strijd met het tracébesluit.

De watervergunning gaat over het onttrekken van grondwater in de (half) verdiepte delen van de weg. Dankzij een lek moet daar dagelijks veel meer water weggepompt worden dan aanvankelijk de bedoeling was. De vergunning maakt het mogelijk om per dag 1450 kubieke meter water weg te pompen in plaats van de eerder toegestane 400 kubieke meter. Een deel daarvan wordt via retourbemaling weer in de grond teruggebracht. Mede hierdoor kon de A4 in december open.

Volgens Batavier is de vergunning in strijd met het tracébesluit. Ook had het hoogheemraadschap meer toezicht moeten houden. Batavier vindt verder, dat er eerst een uitgebreid onderzoek naar de milieugevolgen had moeten worden gedaan. Tenslotte zegt de stichting dat voor het terugbrengen van water in de grond een lozingsvergunning nodig is.

Categorieen:
Algemeen