Archief
Kas Noordlierweg Google Streetview

Kas Noordlierweg Google Streetview

1,8 miljoen euro voor aanpak wateroverlast Lierpolder

Het Hoogheemraadschap van Delfland steekt de komende jaren ruim 1,8 miljoen euro in de aanpak van wateroverlast in De Lier. Het geld wordt gestoken in twee projecten binnen de kwetsbare Oude Lierpolder: de Oostelijke Randweg en Noordierweg/Blaker.

De nieuwe Oostelijke Randweg wordt dwars door de oude Lierpolder aangelegd: van de rotonde bij de burgemeester Van der Goeslaan tot een nieuwe rotonde bij de Veilingweg/Kasteelweg. Bij dit project wordt onder meer een waterberging van 6.500 m2 gegraven. Ook wordt de huidige sloot langs de Veilingweg verbreed. Langs de Verlengde Strijp en de Lee wordt de regionale waterkering opgehoogd en verbreed. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Westland.

Aan de Noordlierweg wordt een van van de twee niet meer in bedrijf zijnde kassen gesloopt en dit wordt gebruikt voor de aanleg van ongeveer 3.000 m2 oppervlaktewater. Dit moet de wateroverlast verminderen. Het Hoogheemraadschap moet nog wel tot een akkoord komen met één van de eigenaren van de percelen. Als er geen akkoord komt, komt er minder ruimte voor water.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen