Archief
Artist Impression

Artist Impression

3D-tekeningen van Leon Keer in Maasland

Natuurliefhebbers in Midden-Delfland kunnen binnenkort op bijzondere wijze geïnformeerd worden over de onderwaterwereld. Kunstenaar Leon Keer zal vanaf maandag over een lengte van een kilometer 3D-tekeningen aanbrengen op een fietspad langs de Noordvliet in Maasland, waarmee hij laat zien wat er leeft in de wateren.

Keer heeft vijf tot zeven dagen nodig om de tekeningen te maken en begint vanaf Veerpont De Kwakel. Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland gaat het om een wereldprimeur, want 'nooit eerder werd er midden in de natuur op deze wijze geïnformeerd'.

"Kunst vergt concentratie, dus willen we Leon zo weinig mogelijk storen tijdens zijn werk", meldt het Hoogheemraadschap. "Zodra hij klaar is verzorgen we een opening om u een eerste blik te geven wat er op dit fietspad is gebeurd. Datum en tijd volgen nog."

Leon Keer is een van 's werelds leidende kunstenaars in de 3D-kunst. Hij bracht straattekeningen aan in de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Australië en vele andere landen. Onlangs werkte hij het Straatje van Vermeer nog uit in 3D op het Bastiaansplein in Delft.