Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

3D vissen op fietspad, kunstenaar vreest ganzenschijt

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 07:31

Foto: Dennis van Schie


Op het fietspad langs de Trekvliet in Schipluiden zwemmen de vissen je tegemoet. Kunstenaar Leon Keer schildert er een brasem, karper, snoek, paling en andere vissen. En het mooie is: de vissen zijn in 3D.

Het Hoogheemraadschap beheert aan beide kanten van de Duifpolderkade het water, en onder het asfalt door liggen sluizen, zodat vissen heen en weer kunnen zwemmen. Een abstract informatief bord over dat tafereel lezen voorbijgangers toch niet, dus ontstond het idee om het onderwaterleven in 3D-perspectief te schilderen.

Ganzenpoep
De kunstenaar is maandag begonnen en hoopt vrijdag klaar te zijn, als het maar niet regent. Maar ook iets anders kan voor vertraging zorgen: ganzenpoep. "Ik probeer de ganzen te vriend te houden, want ze schijten nogal veel", vertelt Leon. "Als ze mij appreciëren, dan laten ze de schildering ook met rust". 


Het kunstwerk strekt zich over een kilometer fietspad uit, met om de zoveel meter een schildering. Als referentie gebruikt Leon plaatjes op zijn telefoon, voor de vorm en kleuren van de vissen. Eerder maakte Leon Keer in Delft een 3D-schildering van het Straatje van Vermeer


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS