Archief
Regio15

Regio15

40 appartementen tijdelijk onbewoonbaar na brand in Wittebrug Poeldijk

Door een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een voormalig seniorencomplex aan de Wittebrug in Poeldijk, zijn zeker 40 appartementen tijdelijk onbewoonbaar. De brand werd rond kwart voor twee ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam en het gebouw ontruimde. De getroffen appartementen hebben rookschade. Bewoners worden opgevangen in verzorgingshuis De Terwebloem, overnachten bij familie of in hotels.

In het pand wonen veel senioren. Vier bewoners hebben rook ingeademd en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de brandweer zou in het complex een scooter in brand zijn gevlogen, wat gepaard ging met veel rook die via een trappenhuis of liftschacht omhoog trok.

De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse, omdat de evacuatie een flinke klus bleek: zo'n 100 woningen zijn ontruimd. Ook is een aantal bewoners met behulp van een hoogwerker uit huis gehaald. De brandweer heeft ook een aantal huisdieren uit de woningen gehaald. Burgemeester Van Ardenne van gemeente Westland is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen.

Bent u familie, heeft u bekenden in Wittebrug wonen of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het informatienummer van de gemeente Westland, tel. 140174.

Categorieen:
Poeldijk Westland 112