Archief

78-jarige dierenvriend Jaap zegt kinderboerderij vaarwel

Hoefjes bekappen, eten geven, uitmesten of helpen bij het lammeren. Niets was Jaap te gek. Maar de beheerder van de kinderboerderij in Wateringen vindt het nu mooi geweest. De dierenvriend van 78 gaat nóg meer voor zijn vrouw zorgen, die zijn hulp hard nodig heeft.

Het was in 2001, toen Jaap voor het eerst kennismaakte met De Waterster in het Wateringse Hofpark. Na jaren trouwe dienst bij zijn werkgever zocht hij een nieuwe uitdaging. In streekkrantje de Zuidwester stond de vacature voor kinderboerderijbeheerder. Jaap was verkocht.

Er waren niet veel dieren en daar kwam ook nog eens mond- en klauwzeer overheen. De boerderij werd afgesloten en Jaap stond er alleen voor. Maar hij gaf de moed niet op en bouwde De Waterster uit tot een geliefde plek voor de kinderen uit Wateringen.

Luuk, Dora en Wendy

Luuk het varken, Dora de ezel, Albert de eend en Wendy de pony zijn nu de grote trekpleisters van de Wateringse jeugd. Zij blijven voorlopig, maar Jaap vertrekt. Zondag al konden kinderen Jaap een handje geven, en dinsdag was zijn laatste dag.

Er hebben zich al drie nieuwe beheerders aangemeld, die het werk van Jaap over willen nemen. Hij zal zelf aanwezig zijn bij de selectie, om de meest geschikte opvolger te vinden. Voorlopig nemen huidige vrijwilligers zijn taken waar, al kunnen ook zij alle hulp gebruiken.

Categorieen:
Wateringen Algemeen