Archief
Groeneveldse Polder - Google Earth

Groeneveldse Polder - Google Earth

Aanleg fietspad Zwethzone start nog deze maand

Nog deze maand moet er worden begonnen met het aanleggen van het fietspad door de Zwethzone in de Groenveldse polder op de grens van De Lier en Schipluiden. En ook met de bijbehorende brug moet nog dit jaar een begin worden gemaakt. Dat laat de gemeente Midden-Delfland desgevraagd weten.

De werkzaamheden die deze maand nog starten betreffen voornamelijk het maken van een tijdelijk bouwroute en aanbrengen van een wegfundering van het pad. Naar verwachting duurt het aanleggen van het fietspad in totaal zo'n 4 tot 6 weken.

Daarnaast moet er ook nog een brug komen bij de Groeneveldse Molen. Er is daarover met het Hoogheemraadschap van Delfland intensief overleg gevoerd, vooral over de exacte plaats en uitvoeringstechnische vorm. Op deze plek kent de brug een namelijk een flinke overspanning, mede omdat er geen funderingspalen in de te overbruggen molensloot geplaatst mogen worden. Daar is nu een oplossing voor.



De permanente brug is in eerste instantie ontworpen voor fietsers en voetgangers, maar het waterschap wil er zo nu en dan ook met auto's overheen kunnen. De gemeente is over die wens met Delfland in gesprek. Het brugontwerp voor voetgangers en fietsers is nu klaar om een vergunningsprocedure in te gaan.

In de afgelopen maandag zijn er al heel wat vragen gesteld door verschillende partijen in zowel Westland als Midden-Delfland over de voortgang van de aanleg van het fietspad.