Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Aanpassing verbredingsplan Wippolderlaan

De verbreding van de Wippolderlaan wordt op sommige onderdelen aangepast. Dat is de conclusie van het gesprek afgelopen vrijdag tussen wethouders Meijer (Westland), Horlings (Midden-Delfland) en gedeputeerde Floor Vermeulen.

Welke consequenties de aanpassing zullen hebben voor het bestemmingsplan is nog niet bekend. Een groot aantal omwonenden van de Wippolderlaan heeft zienswijzen ingediend tegen de plannen.

Zij zijn onder meer bang dat het naastgelegen recreatiegebied Zwethzone wordt aangetast. Verder vrezen de bewoners van buurtschap de Zweth voor lawaai, omdat de geluidswal mogelijk wordt vervangen door een aarden wal.

In april zitten de drie bestuurders opnieuw bij elkaar. Een aangepaste versie van het bestemmingsplan wordt waarschijnlijk in mei voorgelegd aan de colleges van Westland en Midden-Delfland. Uiteindelijk hebben de gemeenteraden het laatste woord.

De bedoeling is om de Wippolderlaan volgend jaar flink onder handen te nemen. Het weggedeelte tussen de Veilingroute en de Laan van Wateringse Veld gaat van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Verder worden de kruisingen bij Tennet en bij Van Vliet ongelijkvloers.