Archief

Acties Team Westland brengen 697.000 euro op

Team Westland, een particuliere organisatie die zich al vele jaren inzet voor fondsenwerving ten bate van de kankerbestrijding, heeft na afloop van de tweede editie van de 'Col du Tourmalet' een totaalbedrag van 697.000 euro bekendgemaakt. Dit bedrag is het afgelopen jaar met allerlei acties bijeengebracht. Enkele leden vonden het bekendgemaakte bedrag niet mooi genoeg en zorgden direct voor een ophoging tot 700.000 euro.

De bekendmaking gebeurde donderdagavond in de nabijheid van de bekende berg in de Franse Pyreneeën, waar woensdag zo'n 140 fietsers, tientallen wandelaars en een enkele hardloper de Tourmalet één of meer keren hadden beklommen.

Op de avond na de eerste editie van 'Col du Tourmalet' in 2016 was de actuele jaar stand 485.000 euro, maar daarin zat een bedrag van 165.000 euro als opbrengst van de Westlandse Ride, die dit jaar niet wordt verreden.

Team Westland, voorheen langdurig deelnemer aan het evenement Alpe d'HuZes, zet zich sinds 2016 op eigen houtje in voor lokale goede doelen die aan kanker gerelateerd zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen