Archief
Google StreetView

Google StreetView

Alcoholverbod in gebied rond Kloosterslop

Er is besloten om een alcoholverbod in te stellen voor het gebied rondom het Kloosterslop in De Lier. Dat heeft burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland donderdagavond aan de gemeenteraad gemeld.

Het verbod is nodig om de voortdurende overlast van hangjongeren een halt toe te roepen. Er is daarbij vrijwel altijd alcohol in het spel, aldus Van Ardenne. "Een deel van het gebied is al afgesloten met een hek en we kunnen wel meer afsluiten, maar dat is lastig", aldus de burgemeester.

Het voetpad Kloosterslop - tussen 't Perron en de Koningin Julianalaan - is enkele jaren geleden aangelegd om een ommetje te kunnen maken in dit groengebied. Kort na de opening werd al om verlichting gevraagd door het Lierse raadslid Cor van der Mark. Hij stelde begin 2016: "Wij hebben geconstateerd dat dit pad er netjes uitziet, maar totaal onverlicht is. In de avonduren is het er stikdonker. Dat maakt het ommetje veel minder plezierig. Meerdere burgers ervaren de donkerte zelfs als bedreigend, ook omdat er nogal eens groepen verzamelen."

Op grond van het alcoholverbod kan voortaan direct worden gehandhaafd en Van Ardenne hoopt dat daarmee de overlast kan worden teruggedrongen.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen