Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Algemeen

Filteren op datum:
        
Audio In het OchtendMagazine: Eén persoon valt tussen wal en schip bij Opening Heuls Vaarseizoen maandag 22 mei 2017 11:11

In het OchtendMagazine: Eén persoon valt tussen wal en schip bij Opening Heuls Vaarseizoen

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met de organisator van de opening van het Heuls Vaarseizoen. Het evenement was zaterdag niet welkom in Midden-Delfland. Een deel van de Galgeweg tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande is vanaf vandaag maandenlang dicht. We spraken met een ondernemer uit de omgeving. Ook blikten we terug op het sportweekend. Met onze sportverslaggever spraken we over een gewonnen troostprijs.   Opening Heuls Vaarseizoen niet welkom in Midden-Delfland, want er was geen vergunning aangevraagdHet Westlandse evenement Opening Heuls Vaarseizoen mocht afgelopen zaterdag niet door Midden-Delfland varen. Volgens organisator Jeff Barendse zou burgemeester Rodenburg het expliciet hebben verboden. Er is echter gebleken dat dit niet het geval is. De organisatie van het evenement had alleen een vergunning aangevraagd bij de gemeente Westland en niet bij de gemeente Midden-Delfland. Het feest is zaterdag rustig verlopen. Er deden 31 schuiten mee aan de stoet tussen Kwintsheul en De Lier. Eén vrouw raakte gewond. Zij kwam letter 'tussen wal en schip'.    Weg maandenlang afgesloten, hoe zijn de bedrijven in de buurt van de Galgeweg bereikbaar?Het groot onderhoud aan de Galgeweg is nu echt begonnen. Vanmorgen vroeg ging de belangrijke weg tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande dicht. Pas over 4,5 maand is het werk klaar. Tot die tijd is het voor iedereen omrijden geblazen. We belden erover met Marcel Koene, van het tuincentrum vlakbij de Galgeweg. Hij legt uit hoe de bedrijven toch bereikbaar zijn.  Sport: Westlandia uitgeschakeld in nacompetitie, troostprijs voor WOSVoor verschillende voetbalteams zijn het spannende weken. Westlandia (zondag) is uitgeschakeld in de nacompetitie, Velo heeft goede zaken gedaan. Vrijdag stond er ook een team van WOS Media op het voetbalveld bij een bedrijventoernooi. De WOS verloor alle drie de wedstrijden, maar kreeg wel de sportiviteitsprijs. We blikken terug met sportverslaggever Stefan van Eijk.  Het regionieuwsNieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.  PollIn bepaalde delen halen bezorgers van PostNL oude apparaten op. Goed idee voor onze regio?
Lees meer
Audio In het OchtendMagazine: Op Hodenpijl is jarig en VELO start nacompetitie goed vrijdag 19 mei 2017 11:11

In het OchtendMagazine: Op Hodenpijl is jarig en VELO start nacompetitie goed

In het OchtendMagazine op WOS Radio was tv-presentatrice Ilse de Wilde te gast. We blikten terug op de nacompetitiewedstrijd van VELO en we spraken een succesvolle Westlandse gamer.  VELO overklast Susteren in eerste nacompetitiewedstrijdDe zondagtak van VELO heeft haar eerste nacompetitiewedstrijd in de race om promotie naar de hoofdklasse met ruim verschil gewonnen. In eigen huis waren de Wateringers donderdagavond met 6-0 te sterk voor SC Susteren. Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop van de wedstrijd met VELO-aanvoerder Gerben Koop.    Harold de Duivenman: "Het is logisch dat er steeds minder ingebroken wordt in schuren"Vandaag is de AD Misdaadmeter verschenen. Daaruit blijkt dat er minder wordt ingebroken in schuren. Maar Harold geeft zijn eigen visie daarop: "Er zijn minder schuren, dus het is logisch dat er ook minder ingebroken wordt!" Gelukkig zijn er nog nooit duiven gestolen uit de schuur van Harold.  Nieuw op WOS TV: Voel je GoedVanaf vanavond is het nieuwe televisieprogramma Voel je Goed te zien op WOS TV. Presentatrice Ilse de Wilde onderzoekt hoe je gezonder kunt leven. Ze gaat onder andere naar een hot yoga les en ze laat zich masseren.  Documentaire over Westlandse gamer: 'Wil taboe doorbreken'Er wordt een documentaire gemaakt over gamer Kaj van Staalduinen. Deze 's-Gravenzander behoort tot de top van de Benelux en wilde graag meewerken. "Ik wil laten zien, dat er veel meer achter zit dan een stom spelletje spelen", zegt Van Staalduinen. De 25-jarige gamer speelt het spel Counterstrike al ruim twaalf jaar. Wereldwijd kijken miljoenen mensen naar online toernooien. Hij verdient er enkele honderden euro's per maand mee, maar moet om dat te bereiken wel ongeveer dertig uur per week achter zijn spelcomputer zitten. Dat betaalt zich uit in resultaten, want met zijn team won hij de afgelopen twee jaren het grootste toernooi van de Benelux.  Op Hodenpijl is jarigOp Hodenpijl in Schipluiden bestaat tien jaar. Op Hemelvaartsdag wordt dat groots gevierd met allerlei activiteiten. We spreken erover met Merel Kester, die zelf ook jarig is. Op OpHodenpijl.nl vind je meer informatie over Op Hodenpijl.  Examen op ISW Irenestraat: Timo en Bad geen examenstress na EconomieWOS Radio volgt de eindexamens op de voet. Na afloop van het examen Engels spraken we met een aantal leerlingen van ISW Irenestraat in Poeldijk. Van examentress hadden ze geen last. Volg alles op de eindexamens op wos.nl/examenstress.   Het regionieuwsNieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.  PollDe AD Misdaadmeter is verschenen. Onze regio scoort relatief goed. Voel jij je veiliger dan vorig jaar?
Lees meer