Archief

Alle hens aan dek na wolkbreuk

Het noodweer dat rond 18.00 uur over de regio trok heeft op talloze plekken voor overlast gezorgd. Met name in De Lier was de situatie heftig, waar enkele kelders onder water kwamen te staan. In de Kijckerweg ontstond een gaslek.

De stortregen was eerder op de dag al aangekondigd, maar de intensiteit kwam bij vele toch nog als een verrassing. Zoals wel vaker bij wolkbreuken was het ook weer raak in de Lierse Koningin Julianalaan, waar de straat al snel onder water stond. De brandweer bood met noodpompen uitkomst.

In de raadzaal van Maassluis stond aan het begin van de avond een laagje water, de raadsvergadering is daarom met een dag uitgesteld. Ook in winkelcentrum Koningshoek was het nat, omdat daar nog een dak open stond. Op sommige plekken was het onderscheid tussen de sloot en het wegdek niet meer te zien.

Bij basisschool De Vlieten aan de Sportlaan in De Lier is een deel van het systeemplafond naar beneden gekomen. Zie de foto's onderaan dit bericht.



De brandweer is in actie gekomen in De Lier, Maasland, Naaldwijk, Maasdijk, Wateringen, Poeldijk, Schipluiden, Monster en Honselersdijk.

Op de Facebookpagina van WOS Nieuws zijn tientallen foto's en filmpjes van bezoekers geplaatst.