Archief
Zuiderstrandtheater

Zuiderstrandtheater

Amateurs op de planken

De oproep om mee te spelen in de Driestuiversopera van Bertolt Brecht en Kurt Weill is een groot succes gebleken. Bijna honderd mensen reageerden op het bericht van Kwekers in de Kunst, voorheen Dario Fo. Zaterdagavond geeft de groep een tweede, laatste voorstelling.

Kassenbouwers, managers, psychologen, directeuren, huisvrouwen, sociologen, tuinders, werklozen, secretaresses, kunstenaars, een hovenier, een stuntvrouw, een conciƫrge, een kok en vele andere enthousiastelingen uit de regio vormen samen de grote groep bedelaars in deze uitvoering van de Driestuiversopera.



"Het is niet de eerste keer dat we met amateurs werken", zegt Rick Schoonbeek, muzikaal leider. "Door die ervaring gaat het heel goed en ben ik zeer tevreden over dit koor van bedelaars. Kijk toch eens hoe mooi dat staat nu ze op die enorme stellage staan".

Het verhaal

De Driestuiversopera is een bekend stuk in vele landen. Het verhaal speelt zich af onder de penoze van de Londense wijk Soho. De kern van het verhaal: geld is macht en iedereen belazert elkaar. Theaterkoor Dario Fo speelt en zingt de rollen. Henk Scholten, de directeur van het Zuiderstrandtheater, staat ook op het podium in de rol van Tiger Brown.

Zaterdagavond is de Driestuiversopera in het Zuiderstrandtheater op Scheveningen te zien. Het koor en de zangers en acteurs worden begeleid door studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Categorieen:
Cultuur