Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arthur Zuijderwijk: "Jammer dat campagne niet gelukt is"

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 17 maart 2017 08:30

Foto: Arthur Zuijderwijk


Initiatiefnemer Arthur Zuijderwijk van de campagne Westland Telt! vindt het jammer dat de Westlandse Kamerlid-kandidaten Weverling en Zwinkels niet op basis van voorkeursstemmen in de Kamer komen. Dat zei hij op WOS Radio. Overigens wist Weverling wel rechtstreeks een plaats in de Tweede Kamer af te dwingen. 

Weverling (VVD) kreeg 6.817 stemmen in de gemeente Westland en Zwinkels (CDA) behaalde 6.630 voorkeursstemmen. Voor een zetel in de Kamer zijn ruim 16.000 voorkeursstemmen nodig. "Nee, dat is niet gelukt. Helaas", aldus Zuijderwijk.


Zuijderwijk heeft twee verklaringen voor de mislukte poging. "De campagne had nog groter gemoeten of Westland vindt het blijkbaar niet zo belangrijk dan wij gehoopt hadden". Westland Telt! was bedoeld om een Westlands geluid in de Tweede Kamer te krijgen.

Weverling stond op plek 29 van de VVD lijst. De VVD werd woensdag de grootste partij met 33 zetels. "Ik ben blij dat Arne in de Kamer zit. Wellicht eindigt hij in de VVD-top 10 qua aantal voorkeursstemmen", zei Zuijderwijk. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS