Vincent Grimbergen

Belangrijke overwinning voor The Hookers

In de strijd om voortzetting van hun verblijf in de ereklasse van het rugby hebben The Hookers zaterdag goede zaken gedaan tegen The Dukes uit Den Bosch. De Hoekenezen wonnen het thuisduel met 37-17.

The Hookers kwamen via een penaltykick al snel op een 3-0 voorsprong en konden deze via twee try's en een conversie uitbouwen naar 15-0, wat ook de ruststand zou worden.

Direct na rust vervolgden The Dukes het offensief dat zij in het slot van de eerste helft al hadden ingezet. Dit leidde tot een penaltykick waarmee de achterstand kon worden verkleind tot 15-3. Lang konden de Bosschenaren daar niet van genieten, want The Hookers maakten er al snel 18-3 van.

Toch bleven The Dukes aandringen en kwamen zij terug tot 18-10. De supporters van de Hoekenezen begonnen een wat ongemakkelijk gevoel te krijgen, maar enkele scores leidden tot een rustgevende 23-10. Dit kon worden uitgebouwd tot 30-10, voordat de bezoekers iets konden terugdoen. Toch bedroeg bij het eindsignaal het verschil weer 20 punten: 37-17.

In de degradatiepoule hebben de Hookers de laatste plaats overgedaan aan DSR-C, maar dat is mede een gevolg van het feit, dat de wedstrijd van de Delftse studenten wegens de terreingesteldheid werd afgelast.