Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Beslissing over gemeentekantoor Monster laat op zich wachten

De vraag of het voormalige gemeentekantoor van Monster zal worden gesloopt of kan worden hergebruikt, blijft voorlopig open staan. Wethouder Snijders heeft de gemeenteraad van Westland laten weten, dat meer onderzoek nodig is.

Het complex aan de Choorstraat is sinds eind vorig jaar niet meer in gebruik. Op dit moment wordt het gebouw beheerd door middel van anti-kraakbewoning. In eerste instantie was het de bedoeling om het complex te slopen en op die locatie kleinschalige nieuwbouw te ontwikkelen.

In september 2017 werd aan de gemeenteraad gevraagd om het benodigde krediet voor sloop van het kantoor beschikbaar te stellen. De wilde echter eerst onderzoek laten doen naar de mogelijkheden voor hergebruik van het complex. De achtergrond hiervan was, dat meerdere externe partijen aangaven mogelijkheden hiervoor te zien.

Er is in december een marktconsultatie gehouden om (nogmaals) de optie 'hergebruik' te verkennen, met als doel inzicht te krijgen in de ideeën van private partijen. Hieruit is geen duidelijke voorkeur voor hergebruik of herontwikkeling naar voren gekomen, aldus Snijders.

Het nieuwe college van B en W vindt dat er een "verdiepende slag" moet worden gemaakt op aspecten als ontwerp, programma, verkeer en bijbehorende financiële effecten. Om de informatie te vergaren die nodig is voor deze verdiepende slag is extra tijd nodig.

Er wordt naar gestreefd om een overzicht van mogelijke oplossingen voor de gemeenteraad van 16 oktober te agenderen. Maar dit lijkt een optimistisch streven, stelt Snijders. Als oktober niet haalbaar is, komt een voorstel pas aan de orde in december, omdat er in november alleen de zogeheten 'begrotingsraad' is.

Categorieen:
Monster Westland Politiek