Archief

BierBroekie in landelijke finale Jong Ondernemen

Het Westlandse scholierenbedrijf BierBroekie is doorgedrongen tot de landelijke finale van de competitie die hoort bij het project Jong Ondernemen. De drie leerlingen van de mbo-opleiding van Lentiz Dalton Het Groene Lyceum in Naaldwijk gaan maandag voor de ontknoping naar Utrecht.

BierBroekie is ontworpen als isolerende houder voor gekoeld bier of frisdrank in een fles of blik, die ervoor moet zorgen dat het drankje koud blijft. De drie betrokken jonge ondernemers zijn Damian Cover, Ismay de Jong en Yvana Prins. Zij hebben het product ontwikkeld, omdat zij het zelf zat waren om op feestjes met een lauw drankje in de handen te staan.

Het drietal 'overleefde' afgelopen maand de halve finale in het hoofdkantoor van ABN-AMRO in Amsterdam. Komende maandag hebben zij de kans om 'studentcompany' van het jaar te worden. "En als we winnen, mogen wij zelfs meedoen met de Europese finale in Brussel!", is hun dagdroom. Meer informatie op: https://www.jongondernemen.nl/student-company-van-het-jaar .