Archief
Twitter Sleepboothaven

Twitter Sleepboothaven

Bijna 4.000 bezoekers op Dag van de Zeesleepvaart

Bijna 4.000 geïnteresseerden zijn afgelopen zaterdag afgekomen op de Dag van de Zeesleepvaart in Maassluis. Tientallen boten waren te bezichtigen, op andere schepen mocht ook worden meegevaren. Als verrassing kregen bezoekers ook nog eens een speciale demonstratie van een helikopter van de Kustwacht.

Het aantal bezoekers ligt wel flink onder het aantal bezoekers van twee jaar geleden. Toen kwamen er ongeveer 6.000 bezoekers op het nautische evenement af. "Dit hoge aantal (in 2015 red.) kwam doordat we een combinatie hadden gemaakt met de Beurtvaartdag in de Binnenhaven. Hierdoor was er een doorlopende route van de binnenstad tot op de kop van de haven," aldus de organisatie.

Naast de Dag van de Zeesleepvaart was de binnenstad van Maassluis ook 'volgelopen' vanwege de Voorjaarsfair, waarbij er van alles was georganiseerd voor vooral de jongste bezoekers. Denk hierbij aan lopen over het water in een zogeheten aquaroller en een kindercircus. Ook was er live-muziek en stonden er kraampjes met hapjes en drankjes.

De dag van de Zeesleepvaart wordt eens in de twee jaar georganiseerd. In de 'even' jaren is er meestal een Vaardag Sleepboothaven.

Categorieen:
Maassluis Cultuur