Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Binnenkort eindelijk fietsen door Groeneveldse Polder

Na jaren van gesteggel en procedures is deze week eindelijk gestart met de fysieke aanleg van een fietspad door de Groeneveldse Polder. Het pad verbindt de Zwethkade bij Kwintsheul met de Woudseweg langs De Lier en Schipluiden.

Al ver voor 2016 waren er plannen om een fiets- en wandelpad aan te leggen. In december 2016 is eindelijk wel een brug bij het paviljoen van Sjors Janszen aangelegd, maar het duurde tot deze week voor de eerste asfalteringsmachines ten tonele verschenen. De nieuwe verbinding scheelt zo'n vijf kilometer omrijden.

Omdat schaatsverenigingen hun zorgen uitten over de hoogte van de brug, is deze naar twee meter hoogte gebracht. De scouting voorzag problemen voor haar zeilboten, en dat is opgelost door een beweegbaar deel aan te brengen.

Langs het fietspad komt geen verlichting, zodat het karakteristieke polderlandschap behouden blijft. En het pad wordt onaantrekkelijk gemaakt voor bromfietsers, om overlast in de nachtelijke uren te voorkomen. De naam voor het fietspad is ook al bekend: het Groeneveldsepad. Op vrijdag 6 juli wordt de verbinding officieel geopend.

Categorieen:
De Lier Algemeen