Archief

Buurtpost Kloosterpad volgende week open

Bewoners van het Kloosterpad in Den Hoorn kunnen vanaf komende maandag met hun vragen en problemen terecht in een zogenoemde buurtpost, die in een leegstaande woning is ingericht. De complexbeheerder, de wijkagent en medewerkers van de gemeente Midden-Delfland zullen hier op gezette tijden aanwezig zijn.

Volgens Wonen Midden-Delfland, beheerder van het complex, is de buurtpost ervoor bedoeld om nog beter te weten wat er leeft bij de bewoners. Rond het woonblok in Den Hoorn is het al langere tijd onrustig, met als dieptepunt de moord op een 59-jarige buurtbewoner.



Behalve de buurtpost zijn er ook andere maatregelen genomen om de leefbaarheid in de buurt te vergroten. Zo is ook de straatverlichting aangepakt en is het zwerfvuil weggehaald. De gemeente zet bovendien extra in op het verwijderen van vuil en blad. Ook lopen de complexbeheerder en een buitengewoon opsporingsambtenaar wekelijks samen door de wijk.

Een aantal bewoners heeft het initiatief genomen om een WhatsApp-groep op te richten. Zij houden elkaar op de hoogte van het wel en wee op het Kloosterpad.