Archief
Google Streetview

Google Streetview

Careyn blijft ook in de toekomst zorg verlenen

Bewoners van de verzorgingstehuizen van Careyn blijven gewoon hun zorg krijgen. Dat zegt de zorgorganisatie in reactie op berichten waarin wordt gesteld dat het bedrijf op de rand van de afgrond balanceert. Careyn heeft vestigingen in onder meer Naaldwijk, Wateringen en Maassluis.

Careyn ontkent niet dat het moeilijk gaat, maar het bedrijf zegt dat er veel verbeteringen zijn ingezet. "Er wordt door gemotiveerde mensen keihard gewerkt en niet zonder succes," aldus een schriftelijke verklaring van het bedrijf. "Zowel om de kwaliteit van zorg op orde te krijgen als om financieel weer gezond te worden is een hard gevecht, maar wij zijn er van overtuigd dat we dat gevecht gaan winnen," zo zegt Careyn.

Het bedrijf herkent zich niet in het bericht dat het AD zaterdag naar buiten bracht. Dat verhaal is volgens Careyn "zeer eenzijdig". Het bedrijf wijst er op dat alle betrokkenen, de ondernemingsraad, cliƫntenraad, banken, zorgverzekeraars en het ministerie van VWS op de hoogte zijn van de situatie en waar mogelijk helpen en meedenken over oplossingen.



Vragen


Toch zijn verschillende politieke partijen in de gemeente Westland er niet gerust op. GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig en het CDA hebben vragen gesteld aan wethouder Marga De Goeij, die over de zorg in de gemeente gaat. "We willen dat wethouder De Goeij, met haar enorme netwerk in de zorg, zich inzet om informatie te vergaren voor de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en familieleden. We willen helderheid," zo zegt Jenny Vermeer van het CDA.

De gemeente laat weten dat de wethouder de zaak met grote belangstelling volgt, en dat zij zich inderdaad wil laten informeren. Maar als het echt mis gaat met Careyn kan de gemeente niet veel doen. "De zaak overnemen is een taak van het rijk," aldus een woordvoerder. Toch wil het CDA dat de wethouder iets probeert. "Desnoods moet je nadenken over afsplitsing van de Westlandse vestigingen," aldus Jenny Vermeer.

Kopje onder

Voorlopig lijkt niemand ervan uit te gaan dat Careyn kopje onder gaat. Het bedrijf zelf niet, maar ook branchegenoot in de regio, Pieter van Foreest niet. Daar wordt in elk geval niet nagedacht over wat er moet gebeuren in zo'n uiterst geval: "Dat is nu helemaal niet aan de orde," zegt een woordvoerder desgevraagd.

Er is geen standaard-protocol voor een faillissement van een zorgorganisatie, zo zegt branchevereniging Actiz. Per geval moet een bedrijf met banken, andere zorginstellingen en het rijk tot een oplossing komen.