Archief

CDA Westland ziet wel wat in 'gespikkeld' wonen

CDA Westland is van mening dat 'gespikkeld wonen', een nieuwe term voor een woonmix van verschillende groepen mensen, kan helpen de leegstand bij verzorgingshuizen tegen te gaan. Het college van B en W wordt opgeroepen zich ervoor in te zetten dat een dergelijke woonmix wordt meegenomen in de toekomstplannen voor De Ark in Wateringen en Sonnevanck in 's-Gravenzande.

Raadslid Jenny Vermeer wijst op een voorbeeld in Deventer, waar studenten in een verzorgingshuis wonen en in plaats van huur te betalen 30 uur vrijwilligerswerk per maand doen. Twee maanden geleden werd bekend dat zorgorganisatie Careyn overweegt om een deel van De Ark vanwege de leegstand om te vormen tot een 'normaal' wooncomplex. Vermeer vindt dat in de plannen goed gekeken moet worden naar het 'gespikkeld' wonen.



Dat lost niet alleen de leegstand in de zorg op, vindt Vermeer. "Veel jongeren wachten momenteel lang, veel te lang op een betaalbare huurwoning. Jongeren met een klein inkomen, maar zeker ook eenoudergezinnen, vaak jonge moeders, moeten nu met hun kleine kinderen vaak voor lange tijd inwonen bij hun ouders of hun toevlucht zoeken in de vaak duurdere, particuliere sector."