Archief
WOS Media

WOS Media

ChristenUnie-SGP: 'Waarom bermen gedeeltelijk maaien?'

De raadsfractie van de ChristenUnie-SGP in Westland wil van B en W weten, waarom de bermen langs de wegen slechts gedeeltelijk worden gemaaid. De fractie zegt daarover vragen uit de tuinbouwsector te hebben gekregen en legt deze dinsdagavond voor in de raadsvergadering.

"Langs diverse wegen, zoals onder andere de Koningin Julianaweg en de Meloenlaan in 's-Gravenzande, maait de gemeente het gras een meter langs het asfalt en de rest laat men staan. Daardoor komt al het onkruid wat er staat in bloei en kunnen plaaginsecten zoals bijvoorbeeld Trips zich enorm ontwikkelen", verklaart de fractie.

"Als er dan uiteindelijk gemaaid wordt, komen deze insecten te voorschijn en zoeken een nieuwe plek. In een aantal gevallen in de kas van een tuinder", wordt eraan toegevoegd.

De ChristenUnie-SGP wijst er op, dat de tuinbouw tegenwoordig slechts de beschikking heeft over een steeds kleiner pakket middelen om deze insecten te bestrijden. "Het zou de gemeente Westland, welke aangeeft de duurzaamste tuinbouwgemeente van Nederland wil zijn, sieren als zij de tuinbouw meehelpt door de bermen op tijd zou maaien waardoor de insectendruk afneemt", stelt de fractie. Zij vraagt het college om het maaibeleid te bespreken met de tuinbouwsector te bespreken en hierover goede afspraken te maken.