Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CittaSlowCafé in Den Hoorn

wo 13 dec
CittaSlowCafé in Den Hoorn

De Eendenkooi, Ackerdijkse Plassen en het waardevolle veenweidelandschap van Midden-Delfland zijn de onderwerpen van het CittaSlowCafé op woensdag 13 december in de Bibliotheek Den Hoorn.

Wethouder Govert van Oord zal deze ochtend inleiden met een uiteenzetting over de status van Bijzonder Provinciaal Landschap die Midden-Delfland kort geleden heeft verkregen. Deze status zorgt op de langere termijn voor een open en groen landschap, wat voor de gemeente van belang is.  
Gastspreker Gerard van der Meer (vrijwilliger bij Natuurmonumenten) vervolgt het verhaal over een drietal onderwerpen die perfect passen binnen dit bijzondere landschap. In Midden Delfland zijn nog enkele eendenkooien die door Natuurmonumenten worden onderhouden. De geschiedenis van deze eendenkooien, die honderden jaren teruggaat, is minstens zo interessant als de huidige betekenis ervan. De rol van de Vereniging Natuurmonumenten in Midden-Delfland zal aan bod komen, maar ook enkele buitengewone meerjarige projecten die landelijk in de belangstelling staan en die kenmerkend zijn voor gewijzigde politieke en maatschappelijke inzichten ten aanzien van natuurbeheer.
Tenslotte zal een korte schets worden gegeven van het belang van de Ackerdijkse Plassen, het gebied gelegen tussen Rotterdam en Delft, en het aansluitende groengebied aan de Noordrand van Rotterdam.
 
Locatie: Bibliotheek, Fluitekruid 62, Den Hoorn
Tijd: 10.30 - 11.45 uur
Toegang gratis, aanmelden niet nodig.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
EP Stevens
di 19 dec
Op dinsdag 19 december is er een kerstworkshop in Het Schip in Hoek van Holland. Er wordt een mooie kerstdecoratie voor...
wo 20 dec
In de Kunsthal in Rotterdam is tot eind januari 2018 een tentoonstelling over 'Katten in de kunst' te bewonderen....
do 21 dec
Donderdag 21 december wordt de Tour D’Amour georganiseerd in de bibliotheek in Naaldwijk door Vitis Welzijn,...
wo 27 dec
Op woensdagochtend 27 december organiseert Westland Toerisme een rondleiding bij Royal FloraHolland. Ervaar en voel de...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS