Archief
Bas Booister

Bas Booister

Coalitieakkoord Maassluis gepresenteerd

Het coalitieakkoord 'Samen Maassluis' is vrijdagmiddag in de wijk Sluispolder-West onder grote belangstelling gepresenteerd. CDA, VVD, PvdA en D66 hebben er hun handtekening onder gezet, net als de vier kandidaat-wethouders: Corine Bronsveld (CDA), Fred Voskamp (CDA), Gerard van der Wees (VVD) en Sjoerd Kuiper (PvdA).

Het coalitie-akkoord, dat overigens een programma op hoofdlijnen is, kent vier hoofdthema's: duurzaamheid, sociale cohesie, ouderen en jongeren. Elk thema is ondergebracht bij een van de wethouders. Die treden dan op als een soort 'bewaker' van het betreffende thema.

In het coalitie-akkoord staat onder andere dat duurzame maatregelen meer gestimuleerd moeten worden, er gemengde wijken gebouwd worden, eenzaamheid onder ouderen bestreden wordt en dat de stad aantrekkelijker wordt voor jongeren. Er zijn ook punten van de oppositie in het akkoord verwerkt.

De gemeentelijke lasten moeten in de komende tijd als het aan de coalitie ligt niet verder stijgen dan de inflatie. Ook niet als er tegenvallers zijn. Dan wordt er eerst gekeken of er ergens anders op bezuinigd kan worden. En het busvervoer moet na de ingebruikname van de Hoekse Lijn op peil blijven. Ook in de avond- en weekenduren, zo valt te lezen.

Lees hier het gehele akkoord

Categorieen:
Maassluis Politiek