Archief

College twijfelt niet aan komst Heulse super

Het college van B en W van Westland gaat er nog steeds van uit, dat Kwintsheul uiteindelijk een supermarkt krijgt. Het verkennen van alternatieve invullingsmogelijkheden van het gebouw, zoals de VVD heeft gesuggereerd, vindt het college dan ook prematuur. Overigens geeft B en W in antwoord op de VVD-vragen aan dat over de uitkomst van de onderhandelingen van de ontwikkelaar met kandidaten momenteel nog geen uitsluitsel is te geven.

De liberalen hadden gewezen op diverse projecten in het land, waar in enkele dorpen vrijwilligers een kleine supermarkt van de grond hebben gekregen in samenwerking met een winkelketen of een zorginstelling. Iets dergelijks zou mogelijk ook iets zijn voor Kwintsheul, aldus de VVD. Overigens gaat het in de aangehaalde voorbeelden om winkels van nog geen 100 m2. De winkeloppervlakte in Kwintsheul is veel groter.

Het college wil niet verder gaan dan de toezegging deze mogelijheid onder de aandacht te zullen brengen van de ontwikkelaar als de omstandigheden wijzigen.

Categorieen:
Westland Politiek