Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Compensatiefonds voor Hoekse ondernemers

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 15 december 2017 10:07

Foto: Edo Dijkgraaf ComBron


Ondernemers in Hoek van Holland moeten worden gecompenseerd voor het mislopen van toeristen, nu de aanleg van de Hoekse Lijn nog verder vertraagd is. Dat vinden de fracties van VVD en PvdA in Rotterdam, die in een motie hebben opgeroepen tot een compensatiefonds. De motie werd donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

De Hoekse Lijn wordt omgebouwd van spoorlijn naar metrolijn. Het project zou in eerste instantie in september 2017 zijn opgeleverd. Er waren onder meer problemen met de software voor de spoorwegbeveiliging. Ook bleken er op sommige plekken onverwacht kabels te liggen. De oplevering werd eerst met vijf maanden uitgesteld. Nu is de opening opnieuw uitgesteld. In het slechtste geval zijn de werkzaamheden pas in het laatste kwartaal 2018 afgerond.

"Nog een zomer geen metro naar het strand in Hoek van Holland betekent enorme schade voor ondernemers en voor dagjestoeristen. Ondernemers zijn de dupe van het mismanagement van de wethouder", zeggen de partijen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS