Archief

Cursus gemeentepolitiek voor Midden-Delflanders

Altijd al willen weten waar de gemeenteraad van Midden-Delfland zich nu precies mee bezighoudt? In maart en april organiseert OGP Midden-Delfland, met medewerking van andere partijen, een cursus gemeentepolitiek voor inwoners.

Sonja Smit, Jakob Jongsma, Ivan Trouwborst (OGP), Frank van Lier (Mijn Partij), Aart Los (PvdA) en Kees van der Vaart (CDA) dragen bij aan de cursus. "We praten u als inwoner bij over wat een gemeente nu eigenlijk doet, hoe een gemeente wordt bestuurd en wat je als inwoner kunt doen om beter gehoord te worden", aldus de OGP.

In drie avonden gaat het over de rol van de gemeente, het imago van de politiek en over de werkelijke stuurkracht van de gemeenteraad en het college van B en W. In de derde sessie krijgen deelnemers een kijkje achter de schermen van de besluitvorming in een gemeente. Dan kan er ook deelgenomen worden aan een debat in de raadszaal van het gemeentehuis onder leiding van burgemeester Arnoud Rodenburg.



De cursus is gratis. Deelnemers betalen wel een bijdrage van vijf euro voor de koffie en thee. De drie avonden, op 13 maart, 29 maart en 10 april, beginnen steeds om 20.00 uur en zijn verdeeld over de drie kernen. Inschrijven kan door een mail te sturen naar a.buitelaar@ogp-md.nl.