Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

D66 wil inzicht in fruitmuur-rapporten

Bij D66 Westland begrijpen ze er niets van, dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) beweert dat het opknappen van de historische fruitmuur aan de Poeldijksweg in Kwintsheul 'slechts' 250.000 euro kost. In een raadsvoorstel van januari dit jaar was te lezen dat restauratie ongeveer 1 miljoen euro zou kosten. Steunraadslid Maxim van Ooijen wil opheldering van burgemeester en wethouders.

De discussie over de fruitmuur kwam afgelopen maandag aan de orde in het SBS6-programma Van Onze Centen. Presentator Kees Tol ging daarin ook langs bij de RCE om hen te bevragen. Leonard de Wit, hoofd van de afdeling Regio Noord-West, reageerde verbaasd op het bedrag van zes nullen. "Een miljoen? Nou, dat vind ik wel een hoop geld. In de rapporten die wij kennen, is het geen miljoen. Zo'n 250.000 euro, is wat wij weten. De Wit bevestigde deze uitspraak dinsdag nogmaals tegenover WOS Media.

D66-steunraadslid Maxim van Ooijen is verbaasd over de gang van zaken en de grote verschillen in de genoemde bedragen. Hij vraagt dan ook of de gemeenteraad op korte termijn inzicht kan krijgen in alle rapporten, bedragen en verslagen van gesprekken tussen de gemeente en de RCE.

Categorieen:
Westland Politiek