Archief
Paul Vis

Paul Vis

Daisy Hage in voorselectie voor trainingsstage Oranje

Handbalster Daisy Hage is door bondscoach Helle Thomsen opgenomen in de voorlopige selectie voor een trainingsstage in Nationaal Sportcentrum Papendal. In februari werd de 24-jarige Wateringse ook al opgeroepen voor een training met Oranje, maar toen moest zij deze aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Hage is de enige speelster uit de Nederlandse eredivisie en zij krijgt gezelschap van veel ervaren regiospeelsters. Naast Hage maken de Monsterse Yvette Broch en de Wateringse Kelly Vollebregt eveneens deel uit van van de 29-koppige selectie. Ook oud-speelsters van Quintus Delaila Amega, Rinka Duijndam, Maura Visser en Kelly Dulfer zijn door Thomsen opgeroepen.

Begin september zal de Deense coach 24 speelsters uitnodigen om daadwerkelijk te komen trainen op Papendal. Tijdens de trainingsstage wordt bepaald welke 16 speelsters de definitieve selectie zullen vormen voor de EK-kwalificatieduels. De dames openen de kwalificatiereeks op 27 september tegen Wit-Rusland in Eindhoven. Vervolgens zal de ploeg afreizen naar Kosovo, waar op 1 oktober het tweede kwalificatieduel afgewerkt wordt.

Categorieen:
Wateringen Monster Sport