Dames Quintus niet naar finale NK

Na de spectaculaire wedstrijd van vorige week waren de verwachtingen voor de return in de halve finale om het Nederlands Kampioenschap tussen Succes Schoonmaak/VOC en Virto/Quintus hoog. Het werd geen spektakelstuk als een week eerder, maar spanning was er wel. In sporthal Elzenhage wist Quintus niet te stunten tegen de regerend landskampioen. VOC won met 24-22. Quintus kan zich gaan opmaken voor de bekerfinale.

In de eerste helft hielden beide ploegen gelijke tred. Quintus opende eet een 6-4 voorsprong. VOC kwam terug tot 6-6, waarna de Amsterdamse ploeg uitliep naar een marge van drie doelpunten (12-9). Quintus kwam knap terug en kwam langszij (12-12). Het laatste woord in de eerste helft was toch voor de thuisploeg in Amsterdam: 13-12.

Na de pauze startte VOC scherp en kwam het met 16-13 voor te staan. Wederom wist Quintus het gat te dichten alleen kwam het niet naast de regerend landskampioen: 16-15. VOC liet het niet verder komen en vergrootte het verschil weer naar drie treffers (18-15). Beide ploegen scoorden daarna om en om. Het laatste kwart van de wedstrijd ging in met een 20-17 voorsprong van VOC. De Amsterdamse ploeg liep daarna uit naar een marge van vijf treffers (22-17). Quintus scoorde twee keer op rij, maar dichterbij kwam de ploeg niet echt. VOC ging de laatste zes minuten met voorsprong van vier doelpunten in (23-19) en kwam in de slotfase niet meer in gevaar. VOC speelde de wedstrijd uit en won met 24-22.

VOC gaat proberen de landstitel te prolongeren in een tweeluik tegen Dalfsen of Vlug en Lenig. Morgen is de ontknoping in Dalfsen.

Doelpuntenmakers: Anouk Zwinkels (8), Lisanne Zwinkels (5), Daisy Hage (3), Lois Strik (2), Iva van der Linden (2), Cynthia Grift, Angelique van Duijvenbode (1)