Dames Quintus winnen gemakkelijk in Europa Cup

In de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen KHF Istogu heeft Virto/Quintus een gemakkelijke overwinning behaald. In de Eekhouthal won Quintus in de derde ronde van de Challenge Cup met 36-13 van de Kosovaarse ploeg.

In de beginfase van de wedstrijd ging het nog gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde liep Quintus uit. De ruststand was 17-8 in het voordeel van de Heulse ploeg.

Na de pauze kon Quintus zich uitleven in breaks. Istogu kon aanvallend niets brengen en liep zich stuk op de Heulse verdediging en anders stond Esther de Vos in de goal succes in de weg. Istogu scoorde in de eerste 20 minuten na de pauze twee keer. Het verschil liep verder op en Quintus won gemakkelijk met 36-13.

De doelpuntenmakers: Daisy Hage (6), Jamy Oostveen (5), Cynthia Grift (4), Iva van der Linden (4), Lisa Warmerdam (4), Esmee Martens (3), Nicole van Meteren (3), Angelique van Duijvenbode (2), Anouk Zwinkels (2), Ellis Zwinkels (2), Lisanne Zwinkels (1)

Amy Oostveen, Ellis Zwinkels en Lisanne Zwinkels debuteerden bij Quintus op Europees niveau.