Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Den Hoorn van start met ‘Den Hoorn Alert’

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 14:51

Foto: Buurtpreventie Den Hoorn


De buurtpreventie van Den Hoorn is een nieuw initiatief gestart om het dorp beter te wapenen tegen inbraken en vernielingen. Met het project 'Den Hoorn Alert' wordt er per wijk, straat of laan een Whatsapp-groep voor bewoners aangemaakt of uitgebreid, waarin verdachte situaties gemeld kunnen worden.

"Per groep is er een beheerder die de ontvangen apps beoordeelt en indien noodzakelijk doorstuurt naar de beheerders van andere groepen", aldus Jan van Vuuren, voorzitter Buurtpreventie Den Hoorn. "De bedoeling is dat dit alleen gebeurt in noodgevallen. Denk aan inbraak, geweldpleging, beroving of iets dergelijks."

Van Vuuren benadrukt dat het niet de bedoeling is dat leden van de preventie zelf moeten ingrijpen in zulke situaties. "De oplossing is het bellen van 112", aldus Van Vuuren.

Mensen die zich aansluiten of al aangesloten zijn bij een Whatsapp-groep in Den Hoorn, ontvangen een raamsticker met de tekst 'Deelnemer Den Hoorn Alert'. Inwoners die geïnteresseerd zijn om beheerder te worden van een groep, kunnen zich nog melden bij de buurtpreventie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS