Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Dijkgraaf vraagt om schrappen huurschuld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 16 maart 2017 16:54

Foto: Plaats Langeveld in Monster-foto van Bas Booister


Paardensportcentrum De Dijkgraaf heeft de gemeente Westland gevraagd om de hand over het hart te strijken met betrekking tot de verschuldigde huur over vier maanden in 2016. Het gaat om een bedrag van ruim 10.000 euro. De eigenaren van de naar Ouddorp uitgeweken manege stellen, dat zij financieel klem zitten.

De Dijkgraaf was gevestigd aan Plaats Langeveld in Monster, waar het bedrijf een vergunning had tot medio 2015. Omdat de manege geen andere locatie binnen Westland kon vinden, bleef het daarna actief op die plek. Doordat buren de gemeente hielden aan eerder gedane toezeggingen, moesten de activiteiten op de manege drastisch worden ingeperkt. Dit met alle financiële gevolgen van dien.

"Gedurende een deel van het jaar is de gemeente Westland ons tegemoetgekomen met een reductie van de huurprijs, waarmee wij tot en met juli net aan het hoofd boven water hebben weten te houden. Vanaf augustus echter is de omzet dermate teruggelopen dat van enige inkomsten nauwelijks sprake is geweest, terwijl de lasten om het bedrijf nog enigszins draaiende te houden en de manege paarden te blijven onderhouden, wel doorliepen. Hierdoor zijn onze reserves uitgeput", aldus De Dijkgraaf.

Per 1 december werd verkast naar een vervangende locatie in Ouddorp, maar met de wens om terug te keren naar het Westland. De gemeente laat desgevraagd weten, dat het college van B en W nog geen beslissing over het verzoek heeft genomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS