Archief

Draadloos netwerk LoRa Westland gelanceerd

LoRa Westland is vrijdag door het bedrijf M2M Services gelanceerd. Het is een draadloos netwerk dat kleine hoeveelheden data kan verzenden over relatief grote afstanden. Voor dat verzenden is heel weinig energie nodig. Eerder werd LoRa al in de grote steden als Amsterdam en Eindhoven gelanceerd, maar nu dus ook in het Westland.

Het netwerk geeft toegang tot het Internet of Things, of in het Nederlands, het internet der dingen. Dat komt omdat je hiermee apparaten met elkaar kunt verbinden om bijvoorbeeld dingen te meten. En daarmee kunnen bedrijven veel geld besparen.

Bijkomend voordeel: de apparatuur om te zenden en te ontvangen is vrij goedkoop en niet al te groot. Het LoRa netwerk is in principe vooral bedoeld voor ondernemers, maar vooruitstrevende consumenten kunnen ook met hun ideeën aankomen.

Zo kun je als consument bijvoorbeeld via het netwerk huisdieren of kleine kinderen volgen. Of kun je lampen zo instellen dat ze alleen aangaan als je langs loopt. Daarmee kun je een 'slim' huis creëren. Voorlopig stelt M2M het netwerk gratis ter beschikking voor pilot-projecten.

Categorieen:
Westland Economie