Archief

Duijsens: "Ouwendijk moet direct van kustdossier af"

Wethouder Peter Ouwendijk moet direct van het 'kustdossier' afgehaald worden en zijn positie moet ter discussie worden gesteld. Dat vindt de fractie van Westland Verstandig. Volgens fractievoorzitter Peter Duijsens is de maat vol: "Deze wethouder heeft al eerder diverse malen de raad - al of niet bewust - verkeerd geïnformeerd."

Donderdag werd bekend dat Ouwendijk de gemeenteraad dinsdagavond een verkeerde voorstelling van zaken heeft voorgehouden. Hij heeft daarom in een memo het boetekleed aangetrokken en reageert daarmee ook op een kritische uitlating van de fractie van LPF Westland.

Ouwendijk zei dinsdag foutief dat er geen financiële steun is toegezegd aan de vereniging van strandtenthouders, terwijl is afgesproken dat er maximaal 10.000 euro wordt verstrekt om een nota over de kust op te stellen. Duijsens vindt het sowieso gek dat de kustvisie (mede) door strandtenthouders wordt gemaakt en niet gewoon door de gemeente.

Ouwendijk schrijft in de memo aan de raad dat de nota van de kustondernemers 'slechts' wordt samengevoegd met de door de gemeente op te stellen visie op de bereikbaarheid en het parkeren en vervolgens door het college van B en W aan de gemeenteraad ter vaststelling worden aangeboden.

Extra vergadering

Westland Verstandig heeft vrijdagochtend een mailbericht naar het college van B en W gestuurd, om haar wens uitgevoerd te krijgen. De fractie verlangt op korte termijn een reactie van het college. Anders zal de partij het initiatief voor een extra raadsvergadering nemen.

Categorieen:
Westland Politiek