Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Dylan Groenewegen winnaar in Wateringen

De 44e profronde van Wateringen is donderdagavond gewonnen door Dylan Groenewegen. Hij versloeg de winnaar van vorig jaar, Niki Terpstra, in de eindsprint. Het podium werd compleet gemaakt door Ramon Sinkeldam.

Toeval of niet: Groenewegen is hiermee de vierde opeenvolgende regerend Nederlands kampioen die 'Wateringen' wint, na Johnny Hoogerland in 2013, Sebastiaan Langeveld in 2014 en Niki Terpstra in 2015.

Op herhaling

Eerder op de dag was Luuc Bugter uit Arnhem de snelste bij de elite/beloften/amateurs geweest, net als vorig jaar. Op de vijfde plaats kwam Lierenaar Bob Wubben als beste regiorenner over de eindstreep op de Kerklaan.

In de categorie Basisleden won Willy Heeneman uit Den Haag, met Naaldwijker Maurice Barendse als tweede en zijn plaatsgenoot Martijn Stougje als derde.

Bij de junioren ging de overwinning naar Melle Meeuwisse uit Boskoop. Achter Teun Mouris (Ouderkerk aan de Amstel) finishten twee Lierenaars: Marino Noordam als derde en Freek Middelburg als vierde. Bij de nieuwelingen was het Nick Brabander uit Honselersdijk die met de zege aan de haal ging.