Archief

Echtpaar uit Schipluiden bouwt 17 jaar aan poppenhuis

Zeventien jaar hebben ze aan hun poppenhuis gewerkt, bakker Theo Hoek en zijn vrouw Karin uit Schipluiden. Er is menig vrij uurtje in het pronkstuk gaan zitten en nu, nu is het bijna klaar.

Bijna, omdat Theo ook nog de gevel wil gaan aanpakken: "Die ziet er nog niet echt mooi uit", zegt de trotse eigenaar van het poppenhuis. "Over de binnenkant ben ik wel erg tevreden, daar kan ik iedere dag van genieten".

Het poppenhuis is een replica van het eigen huis van Theo en Karin. Alleen kun je met een poppenhuis niet de diepte in, dus daarom is er een verdieping bovenop gezet.

Goede verhoudingen

Een mini wc rolletje, familie portretten, een toonbank met taart, vloerkleedjes met piepkleine steekjes: in het poppenhuis staan antieke voorwerpen en de verhoudingen kloppen precies.

Voor de miniatuurbakkerij bakte Theo piepkleine broodjes. "Die gaan best lang mee maar soms moet ik ze natuurlijk wel vervangen", vertelt Theo.

Op reis

Voor de verzameling bezocht het stel in de afgelopen zeventien jaar talloze beurzen en markten in binnen- en buitenland. Het poppenhuis is te bezichtigen in de Theeschenkerij van het echtpaar in Schipluiden.

Categorieen:
Cultuur