Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Economie

Filteren op datum:
        
Na half jaar 9.000 houders WestlandPas: 'Tevreden, maar kan beter' woensdag 16 mei 2018 16:04

Na half jaar 9.000 houders WestlandPas: 'Tevreden, maar kan beter'

Een half jaar na de lancering hebben ongeveer 9.000 mensen de lokale kortingspas de WestlandPas in bezit. Dat laat initiatiefnemer Jochem Immerzeel desgevraagd weten aan WOS Media. Hij is op dit moment ''redelijk tevreden, maar het kan beter". De WestlandPas werd eind november vorig jaar geïntroduceerd. De pas moet allerlei kortingen bieden en kan ook worden gebruikt als pas voor het zogeheten Kindpakket van de gemeente Westland. Daarmee kunnen kinderen tussen de 4 en 18 jaar die ouders hebben met weinig geld, toch meedoen met activiteiten als sport, muziekles of schoolreis.Sinds 1 januari is het ook mogelijk om de bibliotheekpas als WestlandPas te gebruiken, al is daar nog niet iedereen van op de hoogte. "In potentie hebben we daardoor een bereik van 15.000 mensen, maar je moet de pas wel activeren en dat hebben tot dusver pas 4.000 mensen gedaan", aldus Immerzeel. Om het bereik te vergroten is de WestlandPas inmiddels ook verspreid onder 1.600 medewerkers van 's Heeren Loo en lopen er gesprekken met de Westlandse basisscholen, om de pas ook te verspreiden onder leerlingen.Ook het aantal ondernemers waar de pas te gebruiken is, kan nog beter. Bij de start in november hadden zich 40 ondernemers aangesloten. Dat aantal is inmiddels iets gestegen. "Maar aan de sociale kant (de kant van het Kindpakket - red.) stijgt het aantal ondernemers sneller dan de 'reguliere' commerciële kant", zegt hij.Wat Immerzeel betreft, heeft de WestlandPas zich na een half jaar goed ontwikkeld, maar hij hoopt over een jaar met een nog beter gevoel te kunnen terugkijken. "Ik hoop dan op 15.000 actieve pashouders, veel meer leuke acties te kunnen aanbieden en meer ondernemers die zich aan de pas hebben verbonden."
Lees meer
Compensatie goed ontvangen in Hoek van Holland vrijdag 4 mei 2018 08:08

Compensatie goed ontvangen in Hoek van Holland

Strandondernemers van Hoek van Holland hopen met de twee ton compensatie die ze krijgen de badplaats echt goed op de kaart te zetten. Ze krijgen die compensatie vanwege de vertraging die de Hoekse Lijn heeft opgelopen. De metroverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland zou er dit strandseizoen al moeten zijn, maar door organisatorische problemen gaat het nog zeker tot het einde van dit jaar duren voordat de eerste metro's rijden.Het is nog erg rustig op het terras, zeker voor een zonnige donderdag, merkt strandondernemer Jeroen van Anholt. "Normaal is het met dit lekkere weer wel drukker", zegt hij tegen mediapartner RTV Rijnmond. Dat komt volgens hem, omdat het strand een stuk moeilijker te bereiken is met openbaar vervoer. "Wij krijgen de helft minder mensen met het ov", weet ondernemer Jacco Roest.Na een motie van PvdA en VVD in Rotterdam besloot wethouder Visser de ondernemers met ruim twee ton te compenseren voor de schade. Dit geld gaat niet direct naar de ondernemers, maar wordt gestoken in evenementen en promotie."Met die promotie kunnen we ook de komende jaren Hoek van Holland echt gaan neerzetten", zegt Roest die namens de strandondernemers onderhandelde met de gemeente. Bij de promotie worden alle ondernemers op het strand en in het dorp betrokken, benadrukt hij."Dat moet nog wel goed gecommuniceerd worden", zegt Van Anholt. Ondernemers op het meest noordelijke strand van Hoek van Holland dachten niet mee te profiteren van de compensatiemaatregelen. "Iedereen kan meedoen met deze compensatie. Dat gaan we volgende week op een ondernemersavond uitleggen", zegt Roest.
Lees meer
Hoekse ondernemers ruim gecompenseerd voor vertraging metrolijn dinsdag 1 mei 2018 14:02

Hoekse ondernemers ruim gecompenseerd voor vertraging metrolijn

De gemeente Rotterdam investeert ruim 200 duizend euro in compensatiemaatregelen voor ondernemers in Hoek van Holland. Door de vertraging van de Hoekse Lijn zijn het strand en het dorp deze zomer slechter bereikbaar. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond. Zo komen er in het strandseizoen extra evenementen in Hoek van Holland, komt er een promotiecampagne en zijn er extra verkeersmaatregelen tijdens de opening van het strandseizoen. Het geld komt uit het projectbudget voor de Hoekse Lijn.Andere maatregelen zijn een extra bushalte bij het strand en om het vervangende busvervoer te promoten, krijgen reizigers een voucher waarmee ze korting krijgen bij winkels, musea en horeca in Hoek van Holland. Ook komt er een promotiecampagne van het dorp, het strand en de evenementen.EvenementenOm meer bezoekers te trekken komen er deze zomer twee extra evenementen. Het Hoekse Open Lucht Festival en de Hulpverleningsdag.Wethouder Adriaan Visser heeft deze compensatiemaatregelen in samenspraak met de ondernemers opgesteld. Dat gebeurde na een motie van PvdA en VVD waarin de wethouder werd opgedragen om extra compensatie voor de ondernemers te regelen.Problemen Hoekse LijnDe voormalige spoorlijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland zou in vijf maanden moeten worden omgebouwd naar een moderne metroverbinding, zodat deze in september 2017 kon gaan rijden. Door problemen in de organisatie en met de software is het project flink vertraagd. Wethouder Pex Langenberg stapte op na een kritisch rapport. De Hoekse Lijn moet nu eind 2018 gaan rijden.
Lees meer