Archief
Google Streetview

Google Streetview

Eerst alternatief dan pas overdracht gemeentewerf 's-Gravenzande

De gemeenteraad van Westland heeft unaniem besloten, dat de gemeentewerf van 's-Gravenzande pas mag worden overgedragen aan buurman Boal Systemen als er voor de 's-Gravenzanders een oplossing is om hun grof vuil kwijt te raken. Die oplossing zal vrijwel zeker buiten het dorp liggen.

Het lijkt zonde van het geld te zijn, als er - in afwachting van een nieuwe werf voor de gehele gemeente - een tijdelijk afvalstation in 's-Gravenzande zou moeten worden ingericht; dit nog los van de voorbereidingstijd die dat vergt. Wethouder Bram Meijer denkt aan drie andere maatregelen, die alle drie uitgevoerd zouden moeten zijn voordat de werf aan de Fultonstraat kan worden overgedragen.

Openingstijden en verkeersproblemen

Om te beginnen, moeten de openingstijden van de werven in Naaldwijk en Monster worden uitgebreid, met name op zaterdag; ook een zondagopenstelling kan aan de orde komen. Verder moet er eerst een oplossing komen voor de verkeersproblemen die nu al gelden op zaterdagochtend in Naaldwijk. Daarbij gaat het niet alleen om de groeiende wachtrijen voor de werf, maar ook om de verkeersveiligheid van de (veelal jeugdige) fietsers op de toegang naar het sportpark. Tot slot zou er ook een verruiming moeten komen voor de zogeheten ophaalfaciliteit, waarbij de huidige prijs (100 euro per rit) als een obstakel wordt gezien.

Raadslid Ben van der Stee (LPF) pleitte er voor, dat op zaterdagen niet klokslag 12.00 uur de gemeentewerf in Naaldwijk dichtgaat, ook als er nog een wachtrij staat. "Dan moeten niet auto's met volle aanhangers worden weggestuurd", aldus Van der Stee. Wethouder Meijer beloofde dit komende dinsdag in een werkgroep te bespreken.