Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Eerste loop-schietwedstrijd in Naaldwijk gehouden

Onder prima weersomstandigheden is vrijdagavond in Naaldwijk een nieuw sportevenement ten doop gehouden: de Westlandse Zomerbiatlon. Dit is een combinatie van atletiek en schietsport. Bij de winterse variant wordt er gelanglauft; bij de zomerse variant wordt er hardgelopen.

Om het nieuwe evenement op te zetten, is een samenwerking ontstaan tussen atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk en schietvereniging Generaal Snijders uit 's-Gravenzande. De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) had tien schietlanen geleverd, die op de baan van Olympus '70 opgesteld werden. De deelnemers dienden een kleine vijf kilometer te rennen en tussendoor vier keer met een luchtgeweer op vijf doelen te schieten.

Aan deze eerste wedstrijd kon uitsluitend worden deelgenomen door leden van beide verenigingen. Er kwamen dertig aanmeldingen.

Zowel bij de mannen als de vrouwen waren het de atleten die domineerden. Favoriet Maarten Bakker uit 's-Gravenzande maakte de verwachtingen helemaal waar en won in 21.11. Op ruim twee minuten volgde zijn Olympus '70-clubgenoot Wesley Odenkirchen. Achter Sjoerd van Marrewijk was Sjoerd Valstar de beste namens Generaal Snijders.

Atlete Ramona Thoen was de snelste vrouw, in 28.40, met als tweede Marie-Anne Zwinkels (34.51) en Ellen Grimbergen als derde in 35.46.