Archief
Timo Ploemen 1

Timo Ploemen 1

Er lijkt schot in zaak De Dijkgraaf

Er lijkt schot in te komen de zaak van paardensportcentrum De Dijkgraaf uit Monster. Er is een gesprek geweest met vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en het bedrijf mag nu een bedrijfsplan opstellen voor een locatie aan de Papedijk in 's-Gravenzande.

De Dijkgraaf had een tijdelijke vergunning van vijf jaar op een locatie aan Plaats Langeveld in Monster, maar die verstreek per 1 juli vorig jaar. Enkele omwonenden hielden de gemeente aan de toezegging dat er geen verlenging zou komen. Ze hadden last van de manege.

Volgens woordvoerder Pleun van der Ende van de Dijkgraaf wordt er gewerkt aan een bedrijfsplan dat voldoet aan de milieueisen die gelden aan de Papedijk. De paarden mogen samen niet te veel stikstof uitstoten in dit gebied vlakbij het Staelduinsebos. Een architect gaat kijken of het plan haalbaar is en er wordt overleg gepleegd met de gemeente Westland.

Wethouder Ouwendijk heeft aangegeven, dat hij wil meewerken aan een verhuizing, als de milieuwetgeving dat niet in de weg staat.