Archief

Erespeld voor vertrekkend wethouder De Goede

Annemiek de Goede heeft dinsdagavond bij haar afscheid als wethouder in Midden-Delfland de erespeld der gemeente ontvangen. Zij was zestien jaar raadslid in de gemeente Schipluiden en later Midden-Delfland en vier jaar wethouder.

Het was dinsdag de laatste vergadering voor het college in de samenstelling van de jaren 2014 tot 2018. Ook van Hans Horlings, Govert van Oord en Piet Houtenbos werd afscheid genomen. Alle vier de wethouders kregen van de gemeente een presentje in keramiek en werden toegesproken door burgemeester Rodenburg en de fractievoorzitters van hun partijen.

Ingezetenschap Horlings

Voor Horlings, die terugkeert in het nieuwe college, was het een dubbele vergadering. Hij was tijdens de vergadering onderwerp van gesprek, omdat hij nog altijd niet in Midden-Delfland woont en daar een ontheffing voor aanvroeg. Dit leverde weerstand op vanuit de fracties van Mijn Partij en PvdA, die niet akkoord gingen met het voorstel.

"Het is alweer de zevende of achtste keer dat we hierover spreken", aldus fractievoorzitter Roeling van Mijn Partij. "Bij het voorstelrondje in 2011 werd aangegeven dat hij hier zo snel mogelijk zou komen wonen. Eerst ging dat niet, omdat hij zijn huis niet verkocht kreeg, maar nu blijkt dat zijn huis niet eens meer op Funda staat."

Ook burgemeester Rodenburg refereerde in zijn toespraak nog even aan de woonplaats van Horlings. Bij het aantreden van het college in 2014 werden dorpswethouders geïnstalleerd, Horlings kreeg daarbij het onderwerp 'buitengebied'. "Het ging te ver om je te benoemen tot dorpswethouder Voorschoten", aldus Rodenburg.