Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ergernis over gedrag statushouders Monster

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 18 juni 2017 14:25

Foto: Fotostudio Gerard Vlekke


In Monster-noord ervaren bewoners overlast van statushouders. Dat schrijft althans GemeenteBelang Westland. "Er wordt in de groene strook voor flats gekookt, en stokken worden gebruikt als keukengerei".

De partij is benaderd door omwonenden. Er zou tevergeefs een oplossing zijn gezocht met woningcorporatie Arcade. Voor GemeenteBelang is de maat vol. "Bewoners die al tientallen jaren in de flats wonen voelen zich nu bedreigd en angstig".

Het probleem zou vooral betrekking hebben op Eritrese statushouders. "Op een normale manier communiceren is niet mogelijk", zegt fractieleider Remmert Keizer. Bewoners zouden agressieve reacties krijgen als er wat van gezegd wordt.

GBW wil dat de gemeente deze statushouders beter begeleid. "Is uw college het met de fractie van GBW eens dat de begeleiding van statushouders belabberd is, en dat hen ook Westerse normen en waarden beter moet worden bijgebracht", wil de partij weten.

Eerder al trok LPF Westland aan de bel over problemen met statushouders in de wijk Opstal in Naaldwijk. Daar zou een familie zonder blikken of blozen grote bergen afval dumpen naast de ondergrondse container. "Is gevolg van massaal huisvesten van statushouders", liet LPF-voorman Dave van der Meer toen weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS